Esthers Boeken

Gratis te lezen!
Gerrit


Hoera, het is een meisje en we noemen haar Gerrit. Dat lijkt alsof er een kind geboren is maar zo is het niet. Nee, Gerrit is onze nieuwe poes. Na het afschuwelijke drama, het verlies van Diesel, tijdens onze reis richting Veneti├ź hadden we gedacht nooit meer een poes in huis te halen. We waren zo ontzettend verdrietig door het verlies van Diesel dat we dat nooit meer wilden meemaken. Het was zo een bijzondere kat die al zeven jaar met ons meereisde. Of het nu met de boot of met de camper was, Diesel ging altijd mee. Waar we ook naar toe gingen, het maakte niet uit. Als de omgeving waar we verbleven het toeliet ging ze gewoon naar buiten. Dan was ze lekker op jacht naar muizen of speelde met dwarrelende blaadjes.


  • Verder lezen ...  • Reisverslag van een mopper pot.


    Na een rit door stralend weer komen we aan op de tweede camping van de reis. Begeleidt door het ontvangstcomité manoeuvreer ik de camper onder de dennenbomen. Gelukkig is er volop schaduw want tijdens het rijden onder de brandende zon zijn we oververhit geraakt. We laden snel de stoelen uit en met een glas ijskoude cola gaan we in de welkome schaduw zitten uitblazen van de eerste tocht deze groepsreis.


  • Verder lezen...  • Het bouwen van de Excalibur


    Het had allemaal anders kunnen lopen, natuurlijk, maar zo is het nu eenmaal niet gegaan. En ja, men heeft gelijk. Welke gek bouwt nu zelf een boot? Zeker als je moet leven van een bijstandsuitkering omdat jij werkloos geworden bent aan het begin van de crisis in de tachtiger jaren. 'U komt nooit meer aan het werk mevrouw,' kreeg ik te horen op het arbeidsbureau. 'Gaat u maar wat leuks doen.' Sommige mensen nemen dat dan wat letterlijk. Ik ging een boot bouwen. Zo gek is dat helemaal niet. Nadat ik begon met bouwen heb ik een aantal andere 'gekken', zoals men dat noemt, ontmoet. De een bouwde met polyester, de ander met ferrocement, net als ik. Ferrocement is een materiaal dat ooit is uitgevonden door iemand in Frankrijk. Het is eigenlijk de voorloper van gewapend beton. Het is een combinatie van heel fijn- mazige bewapening en cement. Maar dat is een vage omschrijving. Daarmee ben je er nog niet. Voor je een romp hebt komt er heel wat bij kijken. Bouwen met ferrocement is een goedkope maar erg arbeidsintensieve manier. Maar dit wordt geen technische verhandeling over het bouwen met ferrocement, maar het verhaal over wat ik allemaal meemaakte tijdens de bouw van mijn boot de Excalibur.


  • Verder lezen...