Esthers Boeken

Wie ben ik?

Mijn naam is Esther de Blank en ik ben geboren in 1951. De drang tot het schrijven heeft mijn hele leven een rol gespeeld. Niet alleen schrijven, het maken van dingen was nog belangrijker, waardoor er steeds te weinig tijd voor het schrijven overbleef. Door omstandigheden raakte ik eind jaren zeventig werkeloos, maar in plaats van te kiezen voor het schrijven, koos ik voor het bouwen van een zeeschip. Daardoor kwam ik, via de vaart op zee en het bouwen van schepen, op de binnenvaart terecht.


DE EXCALIBUR


EX (26K)

In 1980 was het ook crisis. Ik raakte werkeloos en de instanties raadde me aan om iets leuks te gaan doen, omdat ik, zo zeiden ze, nooit meer een baan zou krijgen. De betreffende beambte had geen vooruitziende blik want 10 jaar later werd ik schipper op een veerpont. Maar voor het zover was, na die sombere mededeling, ben ik begonnen aan de bouw van de 'Excalibur'. Het werd een zeer langdurig project. Ik had immers geen al te hoog inkomen. Aanvankelijk een werkeloosheidsuitkering en later de bijstand. Door zeer sober te leven wist ik genoeg uit te sparen om het schip geleidelijk aan van de grond te krijgen. Nu en dan hielpen anderen een handje en op het laatst nam Anneke ter Borg een groot deel voor haar rekening. Na 15 jaar van voorspoed en tegenslagen ontstond uiteindelijk het prachtige zeegaande schip, zelf gebouwd, vanaf de kiel tot de top van de masten.Esther

ERVARING


In de jaren daarvoor had ik de nodige ervaring opgedaan in het bouwen. In het begin een voorzichtige verandering aan mijn huis, daarna werd het een volledig gerenoveerde woning. Vervolgens brak ik een boerderij helemaal leeg en bouwde die weer op tot een dubbel woonhuis. Maar van schepen wist ik nog helemaal niets.AV (19K)

NIEUW BEGIN


Na de bouw kwam het varen op zee. Aanvankelijk was dat prachtig, maar na een paar stormen, en tot twee maal toe bijna te zijn vergaan, sloeg de angst voor de zee toe. Uiteindelijk verkochten we de Excalibur. Met mijn huidige partner begon ik een binnenvaartbedrijf. We vervoerden vele jaren goederen vanuit Nederland en Belgiƫ naar het zuiden van Frankrijk. Tijdens het wachten op retourvracht, had ik voldoende tijd om me aan het schrijven te wijden. Zo ontstond er een vierdelige thrillerserie, die zich op de Franse binnenwateren afspeelt.